Nancyoga.se

MediYoga

Kursinformation

MediYoga är en medicinsk och terapeutisk yogaform som används inom Svensk sjukvård. Det är en mjuk form av yoga som passar alla, oavsett ålder och kroppslig begränsning. Övningarna görs sittandes på matta eller stol. Det är kravlösa pass med fokus på ditt inre. Vi tränar tillsammans i grupp. Yogaformen passar alla oavsett tidigare erfarenheter. Kuddar och filtar finns på plats.

Medtag: En flaska vatten och ombyte. Du behöver inte ha speciella yogakläder, bara bekväma kläder du kan röra dig fritt i.

I priset ingår övningar att ta med hem och ett startpaket på skiva eller ljudfil.

Pris: 1222 kr/Kurs (7 tillfällen) 65 min/tillfälle.

Detta är en sluten klass, ingen drop-in.

Vad är MediYoga?

MediYoga är en mjukare form av yoga som kan anpassas efter individen. Du blir instruerad av en MediYoga instruktör, med eller utan lugn musik i bakgrunden. Yoga är en filosofi och utförs i olika länder, oavsett kultur eller religiös tro.

Kan jag göra MediYoga sittandes?

MediYoga går att utföra både sittande på en stol, en fåtölj, på golvet, på en mjuk matta och även liggandes på matta eller säng.

Hur lång tid tar ett MediYoga pass?

MediYoga tar ungefär 60-75 minuter. Där inkluderas tid för samtal om övningarna och upplevelser.

Vad gör vi under ett MediYoga pass?

Vi börjar alltid med fokus på andning och avslappning. Vi går igenom de olika verktygen som används inom yogan, som andning, koncentrationstekniker och fokuspunkter. Sedan görs mjuka och lugna rörelser i egen takt. Passet avslutas alltid med en meditation för att ge lugn.

Klarar jag av att göra Yoga?

MediYoga är inte som vanlig yoga i det avseendet att det krävs mycket fysisk styrka. Utan MediYoga härstammar från den mjukare formen kunduliniyoga och där fokuset är att göra det man klarar av.

Fungerar verkligen MediYoga?

MediYoga har använts sedan 1998 på 10-tal sjukhus och 50-60 vårdcentraler i hela Sverige, samtidigt har forskning utförts på olika typer av patienter för att se om faktiskt MediYoga fungerar för alla.

Studier som har gjorts på patienter är på; ryggproblem, hjärtproblem, stress, sömnstörningar, högt blodtryck, Parkinson m.m. Med goda resultat att MediYoga fungerar som ett komplement för terapi och rehabilitering, där en lång rad fysiska, mentala och emotionella obalanser påverkas och reduceras med hjälp av regelbunden yogautövning.

Vilka fördelar finns med MediYoga?

Det ger lugn och ro i sinnet samt harmoni. Hjälper att balansera nervsystemet. Ger bättre fokus i vardagen och hjälper dig att leva mer i nuet samtidigt som du rensar tankarna på sådant som stressar dig.

Till anmälan